Ingnors kennel

Perro de Agua Espanol


Vi har för närvarande ingen aktiv hunduppfödning.

KENNELNS HISTORIA

Kennelnamnet Ingnor blev godkänt 1973 och är en hopslagning av INGer NORdengrahn.


Uppfödningen startade dock redan på slutet av 60-talet av Inger Nordengrahn som då hade sin första Papillonkull. Vi bodde i lägenhet och ville ha en mindre ras att föda upp. Men valet av Papillon berodde också på att sveriges första lydnadschampion var just en papillon. Förutom papillon hade vi då också en Schäfer och tillbringade mycket tid på den lokala brukshundsklubben.Vi födde totalt upp 41 papillonvalpar och en blev champion.


1975 köpte vi vår första norwichterrier, tikvalpen Cobby´s Pickled Pepper. Det var Anns hund och också grunden till vår uppfödning av rasen. "Picklan"  var ingen stor lydnadshund utan syntes mer i utställningsringarna. Hon blev Internationell och Nordisk utställningschampion och gav oss många fina valpar. En uppfödning av rasen startade som resulterade i 33 valpar varav 12 champions. Ann gick in som delägare i kenneln 1980.


1982 blev vi med lakelandterrier. Vi hade fastnat för denna snygga och "showiga" ras med mycket egen vilja.  Från Karin Slättne köpte vi Slättängs Midsummer Maid.  Med hjälp av hundar från de engelska lakelandkennlarna Rayfos, Oregill och Louieville hade vi en mycket framgångsrik uppfödning vilket resulterade i  75 lakeland-valpar och 16 champions.


I början av 1991 kom vår första dandie och peppartikvalpen Willows Midsummer Nights Dream gjorde sin entre. Den här gången var det Anders som fastnat för denna vänliga terrierras och fått övriga i familjen att även de "falla pladask".  I december 1992 föddes första dandiekullen. Vi har fött upp 61 valpar och detta har givit oss 12 champions av egen uppfödning, samt 4 kommande utifrån. Vi hade vår sista dandiekull 2009.


2010 köpte vi vår första Perro de agua espanol. Något helt annat än en terrier. Valet av ras kom sig främst av att Ann ville ha en aktiv hund att träna lydnad och agility med. Ett val vi inte ångrat. 2013 föddes vår första perrokull, 2017 vår andra.


För närvarande har vi ingen aktiv uppfödning. Fokus ligger istället på vår hundträningsverksamhet "Mälardalens Hundträning". Alla våra perro's är med och visar på våra kurser.